La visió i l’experiència de les dones en les tradicions espirituals

Extracte de l’article publicat a la revista Dialogal. Quaderns de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, núm. 37, Montse Castellà Olivé:

La interpretació que ens arriba de les tradicions espirituals, així com la major part de la documentació historiogràfica que existeix, és a partir d’una visió androcèntrica. Els textos, escriptures i litúrgies han estat escrits per homes en primera persona; qualsevol referència a les dones apareix com a objecte i no com a subjecte. Per tant, la visió i l’experiència de les dones han estat, des de sempre, excloses i silenciades.

Si bé aquest fet ha estat considerat com un obstacle, constitueix alhora una gran oportunitat, doncs, en no tenir res a perdre, són les dones les capdavanteres en la creació de noves maneres de fer i ser que s’ajusten a l’època actual desafiant les antigues estructures jeràrquiques i piramidals. Així doncs, la discriminació a què s’han vist sotmeses les dones ha cedit pas a una capacitat d’actuació transversal sense precedents.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s